Pavel Dvořák

Co by se stalo, kdyby zemřel Andřej Babiš?

12. 04. 2016 21:49:06
Aneb malé zamyšlení nad následky případného skonu, či náhlého odchodu velkopodnikatele, stavitele hnízd, chemika, západního kapitalisty a vlastníka politické strany ANO.

Andreji Babišovi samozřejmě přeji pevné zdraví a hroší kůži při odrážení všech dotěrných otázek na nejrůznější kauzy a nejasné způsoby financování svého impéria.

Klasické politické strany mají členskou základnu, která časem generuje směrem vzhůru k funkcím lidi schopné, či spíše všehoschopné. Strana pana Babiše negeneruje nic a na přední pozice jsou dosazováni lidé, dle uvážení velkého vezíra.

V okamžiku kdy se ovšem dotyčný v očích šéfa ANO proviní špatným pohledem, či nesprávně provedenou kontrolou čehosi, kdesi, je bez milosti odpraven a ze strany, či funkce vyobcován. Náhrady pomalu docházejí a pan Babiš má stále větší problém na tato místa dosazovat lidi, kteří jsou schopni se alespoň podepsat bez chyb a udržet myšlenku déle než deset vteřin.

Co by ale nastalo v případě náhlého skonu, či nečekaného Babišova prásknutí do koní směrem mimo ČR? Kdo by rozhodoval o financování, způsobu volebních kampaní, dodržování neviditelných a neveřejných politických dohod? Faltýnek, Vokřál, Volný, Jermanová, Brabec, Stropnický či Komárek? Nikdo z nich není schopen bez Babiše samostatně jednat, natož myslet. Možná Stropnický s Komárkem, ale to nejsou rozhodně postavy, za kterými jsou lidé z podnikatelské sféry, kteří jsou hybateli v ostatních politických stranách.

Představa, že by najednou v Parlamentu, na ministerstvech, v Senátu, v Evropském parlamentu a ve vedení měst a obcí, seděli bezprizorní, neřízení a korumpovatelní lidé je strašidelná. Na druhou stranu by se rychle vidělo, kdo na koho něco nepěkného ví, či kdo je ohebný proutek a fouknutím větříku počne věci řešit jinak a ochotněji.

Je to jen úvaha starého muže, ale zkuste si to představit....

Autor: Pavel Dvořák | karma: 24.55 | přečteno: 1019 ×
Poslední články autora