Pavel Dvořák

Mediální onanisté močí na komíny a ohýbají data

4. 10. 2016 17:43:27
Vlastní názor se dá vyjadřovat různě. Jednou z forem je letitá specialita Greenpeace, tedy nejrůznější přivazovaní k čemukoli či lezení na cokoli.

Grínpísáci, kteří paradoxně protestují proti ekologizaci chvaletické elektrárny, včera vylezli na její chladící věž, aby svou pseudozelenou politiku zviditelnili před krajskými volbami. Nemá cenu komentovat, kdo je platí, a že nerespektují soukromý majetek, který neváhají při svých akcích ničit všude na světě stejně jako ve Chvaleticích. Zaujala mne však jiná věc, a to, jak pracují s fakty a daty.

Na svých stránkách zveřejnili hlasování, ze kterého by zřejmě mělo vzejít, zda si hlasující přejí chvaletickou elektrárnu zavřít, nebo budou raději dále dýchat znečištěný vzduch. Bohužel výsledky nevycházely podle představ zelených a tak v průběhu času měnili barvičky a popisky v grafech tak, aby kdykoli mohli hlasování upravit podle svého.

A tak si říkám. Je to jen nešikovnost ajťáka, který jim hlasování řídí, nebo záměr. Vzhledem k tomu, že se v médiích objevují informace o profesionálně vedené akci, řízené z holandské centrály Greenpeace a za účasti specialistů ze zahraničí, kteří dorazili přímo do Chvaletic, aby akci dozorovali jako kdysi slovutní sovětští poradci, nechám na zvážení laskavého čtenáře, jak se věci mají. Ale alespoň tu gramatiku a chyby ve vyjmenovaných slovech by si mohli opravit, když už podobným ztřeštěným akcím věnují tolik času a vlastního zdraví.

Autor: Pavel Dvořák | karma: 34.57 | přečteno: 1204 ×
Poslední články autora